Günaydın arkadaşlar,
Bugün istiyorum ki biraz country tarzı üzerine konuşalım ve country dekorasyon nasıl oluşturulur örneklerle inceleyelim. İsterseniz öncelikle, country tarzı ve country dekorasyon ne demek bunu açıklayalım. Country tarzı, 18. yüzyılda Fransa’nın güney sahil köylerinde ortaya çıkmış, mobilyadan kültüre bir çok alanda etkisini göstermiş bir akımdır. Country dekorasyon ise, pastel veya toprak renklerinin hakim olduğu, eskiyi anımsatan stillerin bulundurulduğu, ahşap sevenler için uygun olabilecek bir dekorasyon tarzıdır.
Ahşap yemek masası, renkli çizgili sandalyeler, ahşap konsol ve büfeden oluşan country yemek odası. Rengarenk sandalye döşemelerini beyaz ile kombinleyerek country dekorasyon elde edebilirsiniz. Ayrıca country dekorasyonda koltuk ve sandalye kumaşlarında doğal çizgili desenler tercih edebilirsiniz. Country mobilyalarda sıklıkla karşılaşacağımız oymalar ve ahşap işlemeleri fotoğraftaki yemek odası takımında da görmekteyiz.
Country tarzında rahat sandalyeler ve koltuklar tercih edilir. Bu yemek odası takımında olduğu gibi toprak renklerini, ahşap tonlarıyla kombinleyerek country dekorasyon elde edebilirsiniz.
Country dekorasyonda sadece toprak tonları ve beyaz renkler kullanılmaz. Açık renk mobilyalarınızı pastel renklerle kombin yapabilirsiniz. Kısaca cuntry renkleri, beyaz, krem ve toprak tonlarının pastel tonlarıyla kombin yapılmasıdır.
Country mobilyalarda daha çok açık renk ahşap malzemeler kullanılır. Country mobilyaların genelde hammaddesi ağırlıkta ömrünü tamamlamış ladin ve köknar ağacıdır. Cila renklerinde ise ağacın doğallığını bozmayan ceviz ve akçaağaç tonları tercih edilmektedir. Yazımızın başında country tarzın eskiyi anımsattığını içerisinde köy evini andıran unsurların bulunduğundan bahsetmiştik. Bu havayı mobilyalara yansıtmak isteyen üreticiler, mobilyalarda eskitme tekniği uygulamışlar ve büfelerinde merdiven detayını kullanmışlardır.
Country dekorasyonda, koltuk ve sandalye döşemelerinde sadece çizgili desenler değil, ekoseli ve çiçekli kumaşlar da tercih edilir. Country dekorasyonda aydınlatma için, ferforje aplik, abajur veya avizeler kullanabilirsiniz.
Country tarzları içerisinde en çok bilinenleri, Amerikan, İngiliz ve Fransız usulü country tarzlarıdır. Fotoğraftaki yemek odası takımı Amerikan country yemek odası takımıdır. Amerikan country, sert hatlara sahip mobilyalardan oluşur ve görüntü itibariyle kabadır. Bu yüzden bizlerin çokta tercih ettiği bir tarz değildir.
Kıvrımlı mobilyalar üzerine incelikle işlenmiş motifler, samimi ve şık görünümüyle Fransız country tarzı bize daha yakın bir stildir.
Country dekorasyonda biblo ve süs eşyalar camdan tercih edilmez. Daha çok evinize doğal bir hava veren ahşap, seramik ve metal malzemeden üretilen aksesuarlar kullanılmalıdır. Duvar dekorasyonunda beyaz tonlar hakim olmakla birlikte tabak uygulamaları yapılabilir.
Country yemek odası dekorasyonunda, renkli çiçekli perdeler tercih edebilir, mobilyalarda uçuk tonlar kullanabilirsiniz. Halı olarak bambu yada hasır tasarımlara yer verebilirsiniz. Country tarzı duvar dekorasyonunda çiçek desenli duvar kağıtları kullanabilir, yemek masası veya koltuk üzerine patchwork özellikte örtüler serebilirsiniz. Yemek odanızda yada ev dekorasyonunda hayvan figürlerinden oluşan tablolara yer verebilirsiniz. Büfe yada diğer üniteleri bakır yada seramik seramik süs eşyalarıyla dekore edebilirsiniz. Doğal, samimi, gösterişten uzak ve bir o kadar da şık daha çok country tarzı mobilyalar görmek isterseniz country yeme odası takımları başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Keyifli günler diliyorum herkese.
Filmlerde gördüğüm Country yemek odası tarzıyla ilgili oldukça ayrıntılı bir yazı olmuş adeta büyülendim.
En cok hangi modeli beğendiğiz?
Country tarzı pek sevemiyorum ben. Daha modern mobilyalar bana daha çok hitap ediyor onları daha çok seviyorum. Kendim de kullanmıyorum country ama içeriğinizi beğendim açıklamalarla beraber dolu dolu bir konu olmuş.
Merhaba Şerife Hanım, yorumlarınız için teşekkür ederiz ?. https://www.yemekodasi.com/modern-yemek-odasi-takimlari/ yazımızı incelemenizi tavsiye ederim.